BRUTUS + DAGGERS *SOLD OUT*

23 november 2023 • Reflektor

  • Deuren • 19:00
  • BRUTUS
  • DAGGERS

BRUTUS

Brutus is een trio gevormd in Leuven, België, dat debuteerde in 2013. Het trio bestaat uit muzikanten die even divers als getalenteerd zijn, vooral drummer en zangeres Stefanie Mannaerts, die gepassioneerd kan schreeuwen en in een oogwenk van bedrieglijk zoete melodieën naar verwoestend gehuil overschakelt, terwijl ze zowel aanhoudende ritmes als postrock- en punkinvloeden beheerst. Ze wordt begeleid door gitarist Stijn Vanhoegaerden, die afwisselend etherische post-rock klanken en niveaus van speed en hardcore punk energie laat horen, evenals Peter Mulders, een meester van geluid op bas.

Het is de manier waarop de band al deze muzikale stijlen en invloeden zo naadloos in elkaar laat overlopen dat hun eigen unieke en herkenbare stijl is geworden. Hun twee albums, ‘Burst’ (2017) en ‘Nest’ (2019), hebben lovende kritieken ontvangen, net als hun liveshows waarop ze op enkele van de grootste festivals in Europa en Noord-Amerika hebben gespeeld. Ze staan wereldwijd geregistreerd bij Sargent House naast artiesten als Chelsea Wolfe, Russian Circles, Deafheaven, Earth, Emma Ruth Rundle en meer, en staan op Hassle Records voor het Verenigd Koninkrijk en Europa.

DAGGERS

Sinds de oprichting heeft DAGGERS alternatieve muziek op een unieke manier verkend. Het kwartet mengt punk, metal en progressieve rock en heeft met hun live opgenomen albums een uniek geluid gecreëerd. Door critici omschreven als hypnotiserend, claustrofobisch en brutaal, heeft de muziek van de band hun horizon ver buiten Europa verbreed.