BANDIT BANDIT

4 april 2024 • Reflektor

  • Deuren • 19:30
  • 20:00 • DIAMANTS
  • 21:00 • BANDIT BANDIT

We zijn genoodzaakt om het Bandit Bandit concert dat oorspronkelijk gepland stond voor 2 december 2023 in de Reflektor in Luik te verplaatsen naar 4 april 2024.
Tickets gekocht voor 2 december blijven geldig voor deze nieuwe datum. Indien u echter een terugbetaling wenst, gelieve contact op te nemen met uw verkooppunt.

BANDIT BANDIT

Rock, maar dan meer. Het duo van Maëva en Hugo, dat een paar seizoenen geleden werd onthuld dankzij het schurende potentieel van hun riffs, dringt met hun verbluffende debuutalbum 11:11 hun unieke muziekstijl op in de Franse muziekscène, evenals hun brutale gemak met de Franse taal. In 2019 zullen hun eerste concert, hun eerste videoclip en hun eerste studiosessies plaatsvinden. De naam Bandit Bandit werd geboren tijdens een fotoshoot met een vriend, in een woestijnachtige omgeving, met sjaals, laarzen en pistolen. De herhaling is bedoeld om de dualiteit van het project beter te benadrukken, dat al snel een publiek vond dankzij nummers als “Maux”, het eerste in het Frans, en een verbeeldingskracht die de pers ertoe aanzette om hen de Bonnie en Clyde van de rock te noemen.

Na twee opwindende EP’s, Bandit Bandit en Tachycardie, besloot het duo om “verder te gaan dan rock” op 11:11, geproduceerd door Azzedine Djelil (Rita Mitsouko, Catherine Ringer, Minuit, Lulu Van Trapp…). Ze mengen genres en cultiveren de volledige breedte van pop, met een rode draad tussen rauwe rock en meer gesofisticeerde alternatieve muziek. De teksten van Bandit Bandit, tot nu toe egocentrisch en catharsisch, blijven intiem op 11:11, terwijl ze tegelijkertijd politiek blijken te zijn, vrij van bescheidenheid en spelend met woorden. Hun ongebreidelde muziek resoneert sterk op een album dat wordt verteerd door een verlangen dat even onverzadigbaar als aanstekelijk is.

DIAMANTS